Monday, September 8, 2008

ΤΟ «ΝΟΜΙΜΟ» ΕΙΝΑΙ «ΗΘΙΚΟ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ;

ΤΟ «ΝΟΜΙΜΟ» ΕΙΝΑΙ «ΗΘΙΚΟ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ;

Αυτή την εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε με πολλές λεπτομέρειες τις συνήθειες περί τα οικονομικά ενός υπουργού ( Βουλγαράκη) και να «θαυμάσουμε» το σκεπτικό του για τις αποφάσεις του και ιδιωτικές του πρακτικές. Σχεδόν το «γυρίσαμε» στη φιλοσοφία και ξαναεντρυφήσαμε στον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα με τις δηλώσεις αυτές!

Είναι γνωστό ότι ο προαναφερόμενος υπερασπίστηκε το δικαίωμα του να αποφεύγει τη φορολογία χρησιμοποιώντας τα ( χοντρά) κόλπα κάθε επιχειρηματία, τη στιγμή που άλλος υπουργός αυτής της κυβέρνησης προτίθεται να γονατίσει τους μισθωτούς και συνταξιούχους στην άγρια φορολογία, θεωρώντας π.χ. τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης ( που υπόκειται σε φορολογία!!!) την κατοχή πιστωτικών καρτών, τη στιγμή που τις κάρτες τις χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τελευταία, οι φτωχοί που δεν έχουν λεφτά!

Το απίθανο που είπε είναι ότι εφόσον δεν έκανε κάτι παράνομο, τότε δεν τίθεται ζήτημα ηθικής!!! Μα, αφού αυτοί έφτιαξαν αυτούς τους νόμους, για να ξεφεύγουν τα μεγάλα ψάρια και να πιάνονται τα μικρά, φτωχά και ανόητα!

Προχθές στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός κάλυψε (έχοντας την ίδια σχεδόν φρασεολογία με αυτόν) τον κ. Γ. Βουλγαράκη και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες λέγοντας τα εξής: «Πρόκειται για νόμιμες δραστηριότητες που δηλώνονται εδώ και πολλά χρόνια στο "πόθεν έσχες", χωρίς φυσικά να έχουν εγερθεί ερωτήματα. Είναι ξεκάθαρο, είναι πασιφανές ότι δεν αναφερόμαστε σε παράνομες, ανήθικες, αθέμιτες πράξεις. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής του καθενός, εδώ αναμφισβήτητα υπεισέρχεται ένα υποκειμενικό στοιχείο αντίληψης. Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς».

Είναι πρόκληση για τον μέσο, κοινό άνθρωπο αυτές οι δηλώσεις! Και είναι και βαθιά προσβολή, όχι μόνον απρέπεια όσα λέχθηκαν!
Για μας τους ΟΑΕΔΙΤΕΣ που ξέρουμε από πρώτο χέρι τις πρακτικές της Διοίκησης είναι και κοροϊδία!


-Είναι «νόμιμη» πλέον, μετά το νόμο του 2007 η μονιμοποίηση των παιδιών της εποχής Μητσοτάκη! Είναι «ηθικό» αυτό; Με ποια ηθική;

-Είναι «νόμιμη» πλέον, με την Υπουργική Απόφαση του 2008 και τον αντίστοιχο νόμο, η πρόταξη των «καινοτόμων» ΟΑΕΔΙΤΩΝ στις προσλήψεις! Είναι ηθικό αυτό; Είναι αξιοκρατικό;

-ΔΕΝ είναι νόμιμη ( για την ώρα) η αναγνωρισμένη προϋπηρεσία μας! Δεν είναι ανήθικο αυτό;; Δεν είναι ανήθικο να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια γνωμοδοτήσεις ( νομιμότατες πιστεύω…) του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, του Συνηγόρου του Πολίτη;
Γιατί 2 μέτρα και 2 σταθμά; Ποιος καθορίζει εδώ την μη υπακοή στους νόμους;

-Και όσο για το απίθανο σχόλιο περί «υποκειμενικού στοιχείου αντίληψης» για τον τρόπο ζωής του καθενός, αυτό και αν περνάει τα όρια! Πόσοι ΟΑΕΔΙΤΕΣ θα ζούσαν αξιοπρεπώς με μόνο τον μισθό τους με τα χρήματα του κυρίου Βουλγαράκη; Κάποιες εκατοντάδες, νομίζω!

Ο κόσμος δεν ξεγελιέται: οι κυβερνώντες ( και σ’ αυτό οι τωρινοί αποδείχτηκαν μάστορες) έφτιαξαν «ανήθικους» νόμους στα μέτρα τους, για να μπορούν να λένε ότι είναι και νόμιμοι και ηθικοί! Δεν μασάμε, ειδικά οι ΟΑΕΔΙΤΕΣ!

No comments: