Thursday, September 25, 2008

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΑΕΔΙΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΑΕΔΙΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ;

Μπορεί να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν ΟΑΕΔΙΤΕΣ που δεν επιθυμούν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας;
Μέχρι πριν λίγο καιρό ήμουν σίγουρη ότι υπήρχαν ΟΑΕΔΙΤΕΣ που ήταν αδιάφοροι, αντίθετοι στην επιλογή να επιμείνουμε στην αναγνώριση αντί για την μονιμοποίηση στον ΟΑΕΔ, αλλά όχι και αντίθετοι στην αναγνώριση.

Τις τελευταίες μέρες όμως, με την εμμονή ορισμένων σε κάποια θέματα, τείνω να πιστέψω ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΑΕΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Δυστυχώς για κάποιους ΟΑΕΔΙΤΕΣ ( ελπίζω λίγοι…) που είχαν παράλληλη ( βλέπε ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όταν περνάει τον αριθμό των ωρών που εγκρίνει το ΥΠΕΠΘ) προυπηρεσία στον ΟΑΕΔ αλλά και στο ΥΠΕΠΘ ( ή και εκπαιδευτικοί του ΥΠΕΠΘ οι οποίοι πέρασαν για ένα φεγγάρι ή έκαναν ώρες στον ΟΑΕΔ παράλληλα) η προυπηρεσία αυτή (ορθά) δεν πρόκειται να αναγνωριστεί ΟΤΑΝ αναγνωριστεί η προυπηρεσία όλων μας στο ΥΠΕΠΘ.

Έτσι εξηγείται:

1.Γιατί δεν συμμετέχουν στους συλλόγους που διεκδικούν την αναγνώριση
2.Γιατί δεν μιλάνε δημοσίως, παρά μόνο στα μουλωχτά, γιατί φοβούνται
3.Γιατί ορισμένοι εξ αυτών έχουν «σκυλιάσει» και βρίζουν αυτούς που αγωνίζονται για την αναγνώριση, επειδή βγαίνει το θέμα στην επιφάνεια και αυτοί, είτε υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθούν, είτε δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε.


Ζητώ από όλους τους εκπαιδευτικούς που πέρασαν έστω και για λίγο από τον ΟΑΕΔ να μην σταθούν εμπόδιο στους αγώνες μας για την αναγνώριση. Ας μείνουν στις μόνιμες θέσεις τους στο δημόσιο και ας αφήσουν όλους εμάς που είμαστε ακόμα άνεργοι να διεκδικήσουμε με όποιο καθαρό τρόπο μπορούμε τα αναφαίρετα δικαιώματά μας!

Υ.Γ. Το «η βολεμένη της Σιβιτανιδείου» που ακούω να επαναλαμβάνεται μόνο ως κακό ανέκδοτο ακούγεται: θυμίζω ότι μιλάτε για εκπαιδευτικό που είναι 47 χρονών, απασχολήθηκε στη Σιβιτανίδειο πέρυσι αφού αναγκάστηκε (λόγω ανεργίας και πολιτικών διώξεων) να μετακομίσει από άλλη πόλη, ότι η Σιβιτανίδειος είναι το μόνο σχολείο του ΥΠΕΠΘ που αναγνωρίζει την προυπηρεσία στον ΟΑΕΔ και ότι αυτή η εκπαιδευτικός δεν έχει σταματήσει να μιλάει( ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ) για το θέμα της αναγνώρισης (και όχι μόνο) παντού! Θα το έκανε, αν είχε κάτι να κρύψει ή να φοβηθεί ή «χρωστούσε» χάρη κάπου; Θα το έκανε αν ήταν «βολεμένη»; Δεν θα άραζε στο σπιτάκι της βουλώνοντας το στόμα της; Τόσο πολύ, λοιπόν, ενοχλεί το να μην φοβάται κάποιος…

Υ.Γ. Δεν είναι μόνο κακό ανέκδοτο, είναι γελοίο και ανήθικο μαζί, ειδικά αν το «βολεμένη της Σιβιτανιδείου» ακούγεται από ΟΑΕΔΙΤΙΣΣΑ η οποία φέτος διορίστηκε στο ΥΠΕΠΘ με το 30μηνο….

No comments: