Sunday, June 15, 2008

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ


« Συνδικαλιστές βασιλικότεροι του βασιλέως»

Σε ρόλο αυτόκλητου υπερασπιστή όλων των παλινωδιών του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Απασχόλησης σε σχέση με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, εμφανίζεται για άλλη μια φορά η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών (ανύπαρκτων) και Ωρομισθίων Καθηγητών Γενικής Παιδείας ΤΕΕ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Γνωστός ο ρόλος της εδώ και καιρό, δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν σοβαρό εκπαιδευτικό του ΟΑΕΔ.
Στην επιστολή της (υπογραφόμενη και από τον Γραμματέα της Ένωσης) ξεπερνά κάθε όριο συνδικαλιστικής λογικής, ακόμα και στοιχειώδους συναδελφικότητας. Επιτίθεται με ειρωνικά, συκοφαντικά, όχι συγκεκριμένα όμως, ούτε αποδείξιμα, υπονοούμενα για δήθεν χρηματισμό και εμπλοκή σε ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες, εναντίον συναδέλφων που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να καταθέσουν αίτηση για αναπληρωτές τις τελευταίες μέρες στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συνάδελφοι αυτοί αντιμετώπισαν, σε πολλές περιπτώσεις, την κάθετη άρνηση πολλών γραφείων και διευθύνσεων να παραλάβουν αιτήσεις, στις οποίες αναγραφόταν η προϋπηρεσία στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ. Αναγκάστηκαν λοιπόν, με νόμιμους τρόπους, και για να ξεπεράσουν τους σκοπέλους που βάζει το ΥΠΕΠΘ, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με όποιον τρόπο μπορούσαν, ακόμη και με δικαστικούς επιμελητές!
Η επιστολή αυτή, άφησε άφωνους όλους τους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ για την επιθετικότητά της, και προκάλεσε από γέλια μέχρι οργή. Γιατί, όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι, ζουν μιαν άλλη πραγματικότητα αυτές τις μέρες! Είναι, λοιπόν, μια βαθειά προσβολή σε όλους τους άνεργους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ οι οποίοι, εγκαταλειμμένοι από τα «επίσημα» συνδικαλιστικά όργανα, προσπάθησαν για άλλη μια χρονιά (όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια) να δηλώσουν με τις αιτήσεις τους αυτές ότι δεν αποδέχονται τον χρόνιο αποκλεισμό τους από τη δημόσια εκπαίδευση και επιμένουν στο αυτονόητο δικαίωμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους.
Πρέπει να γνωστοποιήσουμε σε όλους όσοι επισκέπτονται δικτυακές πύλες και διάβασαν αυτή την επιστολή ότι αυτή αφορά μόνο τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές που την υπογράφουν και δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση το σύνολο των άνεργων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, οι οποίοι βλέπουν για άλλη μια φορά να επιχειρείται από την κυβέρνηση η αναβολή στις καλένδες της πραγματικής επίλυσης του προβλήματος της ανεργίας τους. Οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» (;), βασιλικότεροι του βασιλέως, επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες της μη επίλυσης στους απελπισμένους άνεργους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ και να βγάλουν αθώους τους υπεύθυνους των Υπουργείων ! Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους!
Γι’ αυτό ζητάμε από όλους τους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως ειδικότητας, χωρίς διαχωρισμούς σε ανώτερους «γενικής παιδείας» και κατώτερους «τεχνικών ειδικοτήτων» να έρθουν μαζί μας στον μεγάλο αγώνα που κάνουμε για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας. Μέχρι να τον κερδίσουμε!

Βίκυ Κοτρίκλα
ΠΕ 02 Φιλόλογος
Πρόεδρος του
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

No comments: