Saturday, December 13, 2008

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ "ΡΥΘΜΙΣΗΣ"

Σήμερα, Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, μας ενημέρωσε συνάδελφος ότι στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή ΖΗΤΕΙΤΑΙ του Σπύρου Φρεμεντίτη, στην οποία ήταν και πάλι καλεσμένος ο διοικητής του ΟΑΕΔ, ( γράψαμε σχετικά στην προηγούμενη ανάρτηση), απαντώντας σε ερώτηση συνάδελφου από τη Φλώρινα, είπε ότι θα γίνει ρύθμιση για ορισμένες ειδικότητες γενικών μαθημάτων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ στο επόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΠΘ για εκπαιδευτικά θέματα..

Την ίδια στιγμή άλλος συνάδελφος μας ενημέρωσε ότι βουλευτής της ΝΔ έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία το ΥΠΕΠΘ τον ενημερώνει ότι θα γίνει ρύθμιση για ορισμένες ειδικότητες ( τις ίδιες γνωστές που ξέρουμε εδώ και καιρό ότι σκέφτονται να συμπεριλάβουν).

Φαίνεται, συνάδελφοι, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ , μετά από τις ασταμάτητες πιέσεις 3 χρόνων, από πολλές κατευθύνσεις, έχει αποφασίσει να δώσει μια περιορισμένης μορφής ρύθμιση, ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, η οποία, προφανώς μετά τα Χριστούγεννα θα περάσει σε κάποιο νομοσχέδιο του ΥΠΕΠΘ, γι’ αυτό και η «γραμμή» στις απαντήσεις των κυβερνητικών στελεχών είναι ενιαία.

( Αν δεν πέσει στο μεταξύ η κυβέρνηση….)

Συνιστώ σε όλους τους συνάδελφους ψυχραιμία, όχι ανεξέλεγκτη αισιοδοξία, και συνεχή προσπάθεια διεύρυνσης της ( όποιας) ρύθμισης σε αυτό που θεωρούμε δίκαιο για όλους μας, χωρίς διακρίσεις.

Ούτως ή άλλως, η υπόθεση έχει ακόμα πολύ ψωμί! Θα χρειαστεί να παλέψουμε πολύ ακόμα για να πετύχουμε έστω και το ελάχιστο! Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να παλεύουμε, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της όποιας ρύθμισης, η οποία, όπως όλα δείχνουν, επιδιώκεται να είναι μερική και περιορισμένη.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε και απο το ιστολόγιο αυτό αλλά και από τα γνωστά clubs των ΟΑΕΔΙΤΩΝ, με ανακοινώσεις και αναρτήσεις.

http://clubs.pathfinder.gr/anagnorisi
( Του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ)

http://clubs.pathfinder.gr/oaedites
(το πιο παλιό και γνωστό κλαμπ εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ στο οποίο είναι γραμμένοι οι περισσότεροι ΟΑΕΔΙΤΕΣ)

No comments: