Saturday, November 22, 2008

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Στη ραδιοφωνική εκπομπή ΖΗΤΕΙΤΑΙ στη ΝΕΤ 105,8 (Σάββατο 15:00 - 16:00) ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης, μίλησε για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και απάντησε σε ερωτήσεις ακροατών.
Δύο από τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν σχετικά με θέματα των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ μπορείτε να τις βρείτε αν μπείτε στη διεύθυνση
http://www.zhteitai.gr/

Η μία ερώτηση ( την οποία υπέβαλλε ηλεκτρονικά η γράφουσα και μέρος της οποίας μετέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής) έλεγε τα εξής:


«Ο ΟΑΕΔ είναι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.Είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για την απασχόληση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.Πως εξηγεί ο Διοικητής του το γεγονός ότι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονταν επί χρόνια στα σχολεία του ΟΑΕΔ είναι πλέον μακροχρόνια άνεργοι;Πως θα αντιμετωπίσει ο ΟΑΕΔ αυτή τη στρατιά των ανέργων που προέκυψαν μετά απο το νόμο 3475/2006 και την μετατροπή (υποβάθμιση) των σχολείων του ΟΑΕΔ απο ΤΕΕ σε ΕΠΑΣ;Οι πρώην εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ που δεν μπορούν να βρουν πλέον καμία θέση στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λόγω μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους απο το Υπουργείο Παιδείας, απαιτούν μια απάντηση.Όσοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ εξακολουθούν και βρίσκονται στα σχολεία του ΟΑΕΔ με ελάχιστες ώρες την εβδομάδα, αναγκασμένοι να κάνουν χιλιόμετρα σε 2 και 3 πόλεις, προκειμένου να συμπληρώσουν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές ωράριο, απαιτούν μια απάντηση.Κύριε Διοικητά του ΟΑΕΔ, περιμένουμε απάντηση!»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ;

1.Αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα για ορισμένους εκπαιδευτικούς γενικών μαθημάτων, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας στα σχολεία του ΟΑΕΔ πλέον. ( επομένως- και κατά τη διατύπωση του διοικητή- οι τεχνικοί μπορούν να εργαστούν στον ΟΑΕΔ και δεν υπάρχει πρόβλημα μ’ αυτούς…)

2.Απέδωσε την «κατάργηση» (???) της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ στο ΠΑΣΟΚ το 2002 και στον τότε υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου.

3.Άφησε να εννοηθεί ότι κινούνται προς την επίλυση του προβλήματος ( προφανώς για αυτό που θεωρούν πρόβλημα αυτοί) προς το Υπουργείο Παιδείας.


Θα επανέλθουμε με σχολιασμό επί του θέματος. Ζητάμε καταρχήν από όποιους συνάδελφους μαγνητοφώνησαν την εκπομπή να την αναρτήσουν αν μπορούν στο διαδίκτυο. Επίσης , όσοι έκαναν ερωτήσεις, αν μπορούν να τις αναρτήσουν κι αυτοί.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΑΕΔΙΤΕΣ

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΛΩΝ ( «ΓΕΝΙΚΩΝ». «ΤΕΧΝΙΚΩΝ», «ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΩΝ» Κ.Ά) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ (ΟΠΟΙΑΣ) ΡΥΘΜΙΣΗΣ

No comments: