Thursday, June 21, 2007

ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΤΟΥ ΤΕΕ ΟΑΕΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ...

ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΤΟΥ ΤΕΕ ΟΑΕΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

Λάβαμε (και δημοσιοποιούμε ) επιστολή από τους συνάδελφους ωρομίσθιους των ΤΕΕ ΟΑΕΔ της Κέρκυρας, η οποία έχει σταλεί και έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στον τοπικό τύπο, συγκεκριμένα στις εξής εφημερίδες:

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Τρίτη 12 Ιουνίου 2007, με τίτλο «Ανεργία για ωρομίσθιους ΤΕΕ ΟΑΕΔ», δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή.

-ΑΠΟΨΗ με τίτλο «Ωρομίσθιοι καθηγητές ΟΑΕΔ Κέρκυρας- Ανεργία για τους ωρομίσθιους των ΤΕΕ»

-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007, με τίτλο «Διαμαρτυρία των ωρομίσθιων καθηγητών του ΤΕΕ ΟΑΕΔ» Η εφημερίδα έχει την εξής εισαγωγή στην επιστολή :

«Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι ωρομίσθιοι καθηγητές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την αναγνώριση της προυπηρεσίας τους από το ελληνικό δημόσιο. Αιτία μάλλον είναι η έναρξη εφαρμογής από την επόμενη σχολική περίοδο του νέου νόμου που προβλέπει την μετατροπή των ΤΕΕ ΟΑΕΔ σε Επαγγελματικές Σχολές διετούς διάρκειας με την ταυτόχρονη κατάργηση των μαθημάτων της πρώτης τάξης.»

Η πρωτοβουλία των συναδέλφων σε τοπικό επίπεδο είναι σημαντική και πρέπει να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, από όλους τους συνάδελφους των τοπικών ΤΕΕ. Η κάθε «τοπική» κοινωνία πρέπει να μάθει τι συμβαίνει και να πάρει θέση: οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι βουλευτές οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει περιοδείες στην επαρχία ενόψει εκλογών και σύντομα πάλι θα ζητήσουν την ψήφο μας, όλοι οι μόνιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για να τοποθετηθούν στις τοπικές ΕΛΜΕ αλλά να το γνωρίζουν και για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, κ.ά.

Η επιτροπή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ δέχεται ιδέες, προτάσεις, πληροφορίες και συντονίζει τη δημοσιοποίηση κυρίως κεντρικά, καθώς η προβολή του θέματός μας στα κεντρικά ΜΜΕ είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει (με υλικό, συμμετοχή τηλεφωνική, επαφές κ.λ.π.) οποιονδήποτε συνάδελφο στα τοπικά ΤΕΕ θα ήθελε να προβάλει το θέμα μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Βρύνας Γιώργος, ΠΕ03 Μαθηματικός, 6972 504 506,
Κοτρίκλα Βίκυ, ΠΕ02 Φιλόλογος, 6944 313 811
Σφρίντζερης Κώστας, ΠΕ03 Μαθηματικός, 6937 395 236



(Ακολουθεί η επιστολή των συναδέλφων του ΤΕΕ ΟΑΕΔ Κέρκυρας)




Ανεργία για τους ωρομίσθιους των ΤΕΕ ΟΑΕΔ

Στο ταμείο ανεργίας οδηγούνται από τις 15 Ιουνίου 500 καθηγητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα.
Πρόκειται για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ που παραμένουν «έκτακτοι» επί 5,10,15 χρόνια.

Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι δύο:
α. Οι αλλαγές που έγιναν στην τεχνική εκπαίδευση ( ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ)
β. Η άρνηση αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των καθηγητών στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το νόμο 3475/2006 και τις πρόσφατες αλλαγές στην Τεχνική Εκπαίδευση, τα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ μετατρέπονται σε Επαγγελματικές Σχολές, στις οποίες καταργούνται τελείως τα γενικά μαθήματα (φιλολογικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία, γυμναστική, θρησκευτικά). Με τον τρόπο αυτό, οι καθηγητές πολλών ειδικοτήτων (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί , γυμναστές, θεολόγοι) μένουν χωρίς αντικείμενο, χωρίς ώρες διδασκαλίας.

Είναι πραγματικά περίεργο γιατί υπάρχει άρνηση της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του κρατικού ΟΑΕΔ όταν μονιμοποιεί εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών Σχολείων στην παρόμοια περίπτωση που καταργείται μια ειδικότητα ή κλείνουν έστω και προσωρινά.
Επίσης, ο νόμος δίνει το δικαίωμα μετάταξης στους μόνιμους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων από τον ΟΑΕΔ στο υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν αναγνωρίζει ως προϋπηρεσία τα χρόνια διδασκαλίας των ωρομισθίων στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ!

Και όλα αυτά, ενώ υπάρχουν γνωμοδοτήσεις υπέρ των εκπαιδευτικών τόσο από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (315/16-5-2001) όσο και από το Συνήγορο του Πολίτη (18601/18-04-2006).

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Καλός αρνείται την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ ως αντιπολίτευση δήλωνε με κάθε τρόπο την υποστήριξή του στους ωρομίσθιους του ΟΑΕΔ, και μάλιστα είχε καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή ζητώντας να κάνει η τότε κυβέρνηση αυτό που τώρα ο ίδιος αρνείται!!!

Η προηγούμενη κυβέρνηση που αρνούνταν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ στο Υπουργείο Παιδείας, κάνει τώρα επερωτήσεις ζητώντας αυτό που αρνιόταν όταν κυβερνούσε.

Πρέπει, κάποτε επιτέλους, να σταματήσει η κοροϊδία και να δοθεί μια πραγματική λύση για τους καθηγητές αυτούς που στην πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες και στην ηλικία των 40 ετών οδηγούνται στην ανεργία.


ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

No comments: