Thursday, May 7, 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ BLOG PAIDEIA

Στο μπλογκ
http://paideia-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_8676.html#comment-form
δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες ψευδή και ανυπόστατα σχόλια που συσχετίζουν αυθαίρετα 3 εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων και εμένα. Δεν συνηθίζω να απαντώ σε ψεύδη και λασπολόγους, για λόγους αρχής και εξοικονόμησης χρόνου. Απλώς, θεώρησα υποχρέωσή μου, όπως και οι άλλοι 2 συνάδελφοι που θίγονται να καταθέσω την άποψή μου, την οποία και παραθέτω στο μπλογκ αυτό για να παραμείνει διαθέσιμη για ανάγνωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ BLOG PAIDEIA

Αν περιμένετε να αποκτήσετε επισκεψιμότητα από το χώρο της παιδείας, οργανώνοντας βρώμικες επιθέσεις εναντίον καταξιωμένων συνδικαλιστών ( όπως ο Γρηγόρης Καλομοίρης) ή ανυποψίαστων εκπαιδευτικών, μάλλον έχετε διαλέξει λάθος δρόμο.

Κατά τα άλλα, το αρχικό σας «δημοσίευμα», πέραν του ότι δεν τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας (όπως π.χ. η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, εφόσον «καταγγέλλονται» επωνύμως ), βρίθει τόσων ψεμάτων, ανακριβειών, αυθαίρετων συσχετίσεων αλλά και παράλογων συμπερασμάτων, που αντικρούουν κάθε έννοια λογικής. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι είναι ένα «κατασκευασμένο» δημοσίευμα, με προφανή σκοπό να «κτυπήσει» συγκεκριμένα πρόσωπα, εντελώς τυχαία (;) λίγο πριν τις εκλογές στην ΟΛΜΕ. Είναι ,επίσης, φανερό ότι ,λόγω του σκοπού του «συγγραφέα» , δεν υπήρχε καμία ανάγκη να διασταυρωθούν τα στοιχεία που δήθεν «καταγγέλλονται», ούτε καν τηλεφωνικά με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Όσο για μένα, φυσικά και δεν χρειάζεται να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Η εργασιακή μου πορεία και οι αγώνες μου στο χώρο της εκπαίδευσης, είναι πράγματα γνωστά, διαυγή, δημόσια, επώνυμα. Φαίνεται όμως ότι είναι και ενοχλητικά για ορισμένους, όπως συμπεραίνω από τις συντονισμένες αήθεις επιθέσεις που δέχομαι τελευταία, με αφορμή τους αγώνες μας για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ.

Δεν πρόκειται λοιπόν να ασχοληθώ με την ανασκευή ψευδών. Δεν έχει νόημα ούτε τέλος.

Αν παρακολουθούν αυτή τη «συζήτηση» καλοπροαίρετοι εκπαιδευτικοί, τους καλώ να εγγραφούν στους συλλόγους τους, να συμμετέχουν στις συνελεύσεις τους, να εκφράζουν ανοιχτά και επώνυμα τις σκέψεις τους, να ψηφίζουν αγωνιστές εκπαιδευτικούς, να κατεβαίνουν στους δρόμους όποτε χρειάζεται. Και θα χρειαστεί πολλές φορές στο διάστημα που ακολουθεί.

Βίκυ Κοτρίκλα

Υ.Γ. Είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος (αν θέλει βέβαια…) για το αν είμαι αυτή που υπογράφω.

2 comments:

Anonymous said...

47 χρονών και λες ακόμα αυτές τις μαλακίες?

GROW UP!

MagisterP said...

Καλά, μας έπεισες και μας συγκίνησες. Ακόμη σκουπίζουμε τα μάτια μας...